Το social media marketing έχει εξελιχθεί ως ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης μιας επιχείρησης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ως προς τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του brand, της επαφής με τον πελάτη, της προώθησης του προϊόντος ή υπηρεσίας και της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Όταν οι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης εξετάζουν τη χρήση του social media marketing, συχνά σκέφτονται να το αναλάβουν οι ίδιοι. Η χρήση, εξάλλου, του Facebook, του Instagram και του Twitter φαίνεται αρκετά απλή – γιατί να απευθυνθεί κανείς στη βοήθεια ενός επαγγελματία;

Δυστυχώς, οι παραπάνω ιδιοκτήτες σπάνια επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Μία αποτελεσματική καμπάνια social media marketing μπορεί να αποβεί περίπλοκη, ενώ συχνά είναι χρήσιμη η βοήθεια ενός επαγγελματία. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τα κύρια πλεονεκτήματα ενός social media marketing agency, ως προς την προώθηση της επιχείρησής σας.

social-media-marketing

Γιατί να απευθυνθείτε σε ένα digital marketing agency;

Εξαιρετική κατάρτιση

Η δημιουργία μιας αποτελεσματικής καμπάνιας social media marketing διαφέρει πολύ από την απλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Απαιτεί ένα σημαντικό επίπεδο κατάρτισης, μιας και περιλαμβάνει περίπλοκα έργα, όπως οι στοχευμένες διαφημίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανάπτυξη στρατηγικής περιεχομένου, η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μέσω analytics και πολλά ακόμα.

Ένα agency ψηφιακού marketing απασχολεί social media marketers με ιδιαίτερη εμπειρία και το πλέον κατάλληλο σύνολο δεξιοτήτων για τη διαχείριση των εν λόγω τεχνικών έργων. Οι υψηλού επιπέδου ικανότητές τους, τούς βοηθούν να εξακριβώσουν την καλύτερη προσέγγιση για την προώθηση της επιχείρησης και την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Θα σας βοηθήσουν να πετύχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το να αναθέσετε το έργο σε έναν υπάλληλο ή να το αναλάβετε εσείς οι ίδιοι.

Ένα agency παρέχει συνέπεια

Η συνέπεια είναι κομβική ως προς το social media marketing. Οι ενημερώσεις που πραγματοποιείτε στους λογαριασμούς που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι τακτικές και να συμπεριλαμβάνουν περιεχόμενο υψηλής αξίας, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προσελκύσει το κοινό-στόχου σας.

Το να απευθυνθείτε σε ένα agency εγγυάται πως θα πετύχετε ένα υψηλό επίπεδο συνέπειας. Οι υπεύθυνοι αυτού θα χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σας θα προβάλουν περιεχόμενο με υψηλό αντίκτυπο, οποτεδήποτε αυτό καταστεί αναγκαίο. Πρόκειται για μία πολύ πιο αποδοτική προσέγγιση, σε σχέση με το να αναθέσετε σε ένα μέλος της ομάδας σας τη δημοσίευση περιεχομένου στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ελεύθερο χρόνο του.

Τα agencies διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία

Το social media marketing χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και τεχνολογιών. Αυτό περιλαμβάνει τα analytics, τη δημιουργία περιεχομένου, τη δημοσίευση περιεχομένου στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την παρακολούθηση και τα εργαλεία προγραμματισμένης δημοσίευσης. Οι marketers χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να σχηματίσουν εικόνα ως προς το τι συμβαίνει στο χώρο των social media, καθώς και για να υλοποιήσουν τη στρατηγική social media marketing με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν η επιχείρησή σας καλούταν να αγοράσει όλα αυτά τα εργαλεία, θα αναγκαζόταν να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ ετησίως. Θα χρειαζόταν, εκτός αυτού, να εκπαιδεύσετε κάποιον να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά, διαδικασία στην οποία θα μπορούσαν να αφιερωθούν εκατοντάδες ώρες.

digital-marketing

Τα agencies διαθέτουν τη δημιουργικότητα που χρειάζεται για να πετύχετε

Το marketing αποτελεί ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία, με διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις. Για να πετύχετε σε αυτό τον τομέα, επιβάλλεται να είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί, ιδιαίτερα όσον αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για να κεντρίζει την προσοχή του κοινού.

Ένα social media marketing agency διαθέτει τις δημιουργικές δεξιότητες για την κατασκευή περιεχομένου που πραγματικά εξάπτει τη φαντασία. Θα βρουν έξυπνους τρόπους να προωθήσουν την επιχείρησή σας, οι οποίοι είναι ελκυστικοί για τους καταναλωτές και συνδράμουν στην επιτυχία του brand σας.

Όλα σε ένα μέρος

Ένα agency ψηφιακού marketing σας δίνει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών υπό την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένου του rebranding, του email marketing, του SEO, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των υπηρεσιών web development. Η κατοχή όλων των παραπάνω υπηρεσιών μέσω ενός μονάχα παρόχου, απλουστεύει το συντονισμό του συνόλου των προσπαθειών στο marketing, έτσι ώστε αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικές.

Μετρήσιμα αποτελέσματα

Οι ειδικοί των μέσω κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων, προκειμένου να παρακολουθήσουν με ακρίβεια την αποδοτικότητα των προσπαθειών στο marketing. Δεν δημοσιεύουν περιεχόμενο με την ελπίδα να έχει απήχηση – αντίθετα, παρακολουθούν κάθε λεπτομέρεια, όπως ο αριθμός των χρηστών που κατανάλωσαν το περιεχόμενο, πόσες φορές αυτό διαμοιράστηκε σε τρίτους και ούτω καθεξής. Από την ανάλυση των εν λόγω δεδομένων αντλούν πληροφορίες σχετικά με το είδος του περιεχομένου που έχει απήχηση, πως αυτό πρέπει να παρουσιάζεται και κατά πόσο έχει επιτευχθεί η απόδοση της επένδυσης. Αυτή, λοιπόν, τους βοηθάει να παράγουν στοχευμένο περιεχόμενο, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους-ωφέλειας.

Αισθητά πιο οικονομικό σε σχέση με την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δημοσίευση περιεχομένου πρόκειται για φαινομενικά εύκολες διαδικασίες, για το λόγο αυτό ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξετάζουν την ανάθεση του έργου του social media marketing από έναν υπάλληλο, εντός της επιχείρησης. Δυστυχώς, οι προσπάθειές τους στο marketing σπανίως αποδίδουν, διότι η επιτυχημένη προώθηση μιας επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί χρόνο, τεχνολογία και ειδίκευση.

Η κατάρτιση ενός υπαλλήλου στον ορθό σχεδιασμό και υλοποίηση μιας στρατηγικής social media marketing ενδεχομένως να πάρει εκατοντάδες ώρες. Συν τοις άλλοις, επιβάλλεται αυτοί να ξοδέψουν πολλές ώρες στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο θα παρακώλυε την εκτέλεση των υπολοίπων αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί στο χώρο εργασίας. Η απόκτηση του κατάλληλου λογισμικού προσθέτει ακόμα παραπάνω κόστος. Όταν τα οικονομικά περιθώρια είναι προκαθορισμένα, συνήθως η πρόσληψη επαγγελματία είναι αρκετά πιο οικονομική, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξοικονομείστε χρόνο και μειώστε το στρες

Οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί από τις επιχειρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναμένουν συχνές ενημερώσεις, γρήγορες απαντήσεις στα ερωτήματά τους και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Η μη εκπλήρωση των προσδοκιών τους ενδεχομένως να αποβεί βλαβερή για το brand και να απογοητεύσει τους πιστούς καταναλωτές.

Η υλοποίηση μιας στρατηγικής social media marketing και η διατήρηση μιας επαγγελματικής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν χρονοβόρες διαδικασίες – πράγμα το οποίο ίσως είναι δύσκολο για έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης με περιορισμένο χρόνο. Η ανάθεση του έργου σε ένα social media marketing agency συνεπάγεται πως μπορείτε, πλέον, να εστιάσετε στην καθημερινή ευημερία της επιχείρησής σας, χωρίς να σας αγχώνουν οι ασταμάτητες απαιτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το “Γιατί να συνεργαστείτε με ένα digital marketing agency για τη διαχείριση των social media της επιχείρησής σας”. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πώς το social media marketing μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Η επιτυχία είναι μερικά κλικ μακριά!