Η διαφήμιση αγορών μέσω της Google έχει αναδειχθεί ως ένα δημοφιλές μέσο διαφήμισης και προώθησης προϊόντων για τους εμπόρους λιανικής πώλησης στο διαδίκτυοστις μέρες μας. Αυτή η λειτουργία, γνωστή ως “google shopping ads”, επιτρέπει στους λιανοπωλητές να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε ολόκληρη τη μηχανή αναζήτησης της Google, καθώς επίσης και σε άλλες δημοφιλείς λίστες αγορών.

Με αυτό τον τρόπο, οι έμποροι ενισχύουν την προβολή των προϊόντων τους χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά. Μπορούν επίσης να προσθέσουν οπτικά δεδομένα για ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων τους, με τις προδιαγραφές τους, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες όπως τιμή, προσφορές ή εκπτώσεις και κριτικές.

Γιατί οι διαφημίσεις αγορών μέσω της Google είναι η επόμενη μεγάλη είδηση;

Οι Διαφημίσεις Αγορών μέσω της Google χρησιμοποιούν τα δεδομένα λέξεων-κλειδιών της Google και εισάγουν σχετικά προϊόντα στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις σας. Η Google διαθέτει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με όλους τους τύπους λέξεων-κλειδιών που αναζητούν οι αγοραστές και ως εκ τούτου εμφανίζει προτάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και τα προϊόντα που αναζητούν.

Συνδεθείτε με υποψήφιους αγοραστές

Οι Διαφημίσεις Αγορών μέσω της Google μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε σε επαφή, καθώς και να αποκτήσετε νέους δυνητικούς πελάτες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ισχυρή σχέση ή σύνδεση με την υπάρχουσα βάση πελατών σας. Οι Διαφημίσεις Αγορών Google μπορούν να συνδέσουν τους λιανοπωλητές με την παγκόσμια βάση καταναλωτών, μέσω των πλατφορμών κοινωνικών μέσων δικτύωσης αλλά και των ιστοτόπων. Σήμερα, οι πιθανοί πελάτες είναι μόλις ένα κλικ μακριά και το μόνο που χρειάζεστε είναι η δημιουργικότητα και το ελκυστικό περιεχόμενο της διαφημιστικής σας καμπάνιας.

Προβάλετε τα προϊόντα σας δυναμικά και κερδίστε το μερίδιο της αγοράς που σας αναλογεί

Μέσω αυτής της δυνατότητας, μπορείτε να παρουσιάσετε τη γκάμα των προϊόντων που κατασκευάζετε ή προωθείτε στην κορυφή της μηχανής αναζήτησης Google. Προσελκύσετε δυνητικούς αγοραστές για να γνωρίσουν τα προϊόντα σας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε και τις προσφορές των ανταγωνιστών σας. Η στρατηγική και ο σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι μόνο τότε μπορείτε να φτάσετε στο στόχο της καταναλωτικής σας βάσης και να ανταγωνιστείτε με άλλες εταιρίες στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η προβολή της εταιρικής σας ταυτότητας μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σας

Η προβολή της επωνυμίας σας είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των πωλήσεων και επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της εμπειρίας αγοράς του υποψηφίου πελάτη. Η εύρεση προϊόντων και άλλων λεπτομερειών σχετικά με την επιχείρησή σας, μπορεί να ωθήσει και να εμπνεύσει τους υπάρχοντες και υποψήφιους αγοραστές να προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων σας. Μέσω των διαφημίσεων αγορών της Google, μπορείτε να προσεγγίσετε άμεσα τον κοινό-στόχο σας.

Επιχειρηματικές λύσεις για νέες επιχειρήσεις

Η Google υποστηρίζει τοπικές, περιφερειακές, ακόμη και διεθνείς επιχειρήσεις για τη διάθεση των προϊόντων τους. Η ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων είναι η βασική προτεραιότητά της και ως εκ τούτου, μέσω αυτής της δυνατότητας, βοηθά τις αναδυόμενες επιχειρήσεις να διαχειρίζονται και να σχεδιάζουν τις εκστρατείες τους. Παρέχει επίσης μια εικόνα για τα δεδομένα των πελατών και τους επιτρέπει να επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους στο παιχνίδι των αριθμών.
Με λίγα λόγια, οι διαφημίσεις μέσω της Google μπορούν να βοηθήσουν τους εμπόρους λιανικής πώλησης στην προσπάθεια αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων τους, ενισχύοντας έτσι την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Αυτοί με την σειρά τους μπορούν να παροτρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις αγοράς, αυξάνοντας έτσι την ποιότητα των πελατών τους.
Η λειτουργία “Διαφήμιση Αγορών Google” επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να δημιουργήσουν διαφημιστικές καμπάνιες με γνώμονα τον πελάτη, στις οποίες μπορούν να καθορίσουν χαρακτηριστικά προϊόντων και όχι μόνο σχετικές λέξεις-κλειδιά. Έτσι, αν σκοπεύετε να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και συνακόλουθα τις πωλήσεις σας, οι διαφημίσεις «Google Shopping» είναι το μόνο που χρειάζεστε…

Η επιτυχία είναι μερικά κλικ μακριά!