Η διαφήμιση αγορών μέσω Google έχει αναδειχθεί ως ένα δημοφιλές μέσο προβολής και προώθησης προϊόντων για τους εμπόρους λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία, γνωστή ως Google Shopping Ads, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους στη μηχανή αναζήτησης της Google, όπως και σε άλλες δημοφιλείς λίστες αγορών.

Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις ενισχύουν την προβολή των προϊόντων τους, χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά, ενώ δύναται και η επιλογή προσθήκης φωτογραφικού υλικού για κάθε ένα από αυτά, με την παράλληλη αναγραφή των προδιαγραφών τους, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες όπως τιμή, πιθανές προσφορές ή εκπτώσεις και κριτικές.

Γιατί οι διαφημίσεις αγορών μέσω Google είναι η επόμενη μεγάλη είδηση; 

Οι Διαφημίσεις Αγορών μέσω Google διαθέτουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα των λέξεων-κλειδιών, ενώ εισάγουν σχετικά προϊόντα στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις των χρηστών. Η πλατφόρμα της Google διαθέτει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με όλους τους τύπους λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες και, ως εκ τούτου, εμφανίζει προτάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και τα προϊόντα που αυτοί αναζητούν.

Συνδεθείτε με υποψήφιους αγοραστές

Οι Διαφημίσεις Αγορών μέσω Google μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε ευκολότερα σε επαφή με νέους δυνητικούς πελάτες, ενώ μπορείτε, ακόμα, να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με το υπάρχον πελατολόγιό σας. Οι Διαφημίσεις Αγορών Google μπορούν να συνδέσουν τις επιχειρήσεις με μία παγκόσμια βάση καταναλωτών, προερχόμενη είτε από τις προωθούμενες ιστοσελίδες, είτε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, οι πιθανοί πελάτες είναι μόλις ένα κλικ μακριά, γεγονός που επιτυγχάνεται με την οργανωμένη προώθηση ευφάνταστου και δημιουργικού περιεχομένου σε τακτικό χρονικό διάστημα και τη στόχευση του επιθυμητού για την επιχείρηση κοινού. 

Προβάλετε τα προϊόντα σας δυναμικά και κερδίστε το μερίδιο της αγοράς που σας αναλογεί

Η δυναμική προβολή των προϊόντων σας σάς επιτρέπει να τα παρουσιάσετε σε μία μεγάλη μερίδα χρηστών και, παράλληλα, να τα προωθείτε στην πρώτη σειρά αποτελεσμάτων της Google. Μέσω αυτού του εργαλείου, καταφέρνετε να προσελκύσετε δυνητικούς αγοραστές, προκειμένου αυτοί να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας ευκολότερα. Το εργαλείο αυτό, σας προσφέρει, ακόμα, τη δυνατότητα παρακολούθησης και σύγκρισης των προσφορών που έχουν προωθήσει οι ανταγωνιστές σας, επιτρέποντάς σας, εν συνεχεία, να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις που θα ενισχύσουν την καμπάνια σας. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η στρατηγική της καμπάνιας σας πρόκειται για μια διαδικασία ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι μόνο μέσω των κατάλληλων βημάτων, θα καταστείτε ικανοί να φτάσετε το στόχο της καταναλωτικής σας βάσης και να υπερβείτε του ανταγωνισμού σε ένα ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, όπως αυτό του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Η προβολή της εταιρικής σας ταυτότητας μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σας

H σαφής επικοινωνία του brand identity μιας επιχείρησης με το κοινό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την αύξηση των πωλήσεων της. Είναι μία μακρά διαδικασία που επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας του χρήστη. Η ομαλή διαδικασία εύρεσης των επιθυμητών προϊόντων ή πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή σας, μπορεί να ωθήσει και να εμπνεύσει τους υπάρχοντες και δυνητικούς αγοραστές να προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων σας. Η διευκόλυνση του χρήστη, επομένως, που επιτυγχάνεται μέσω των Διαφημίσεων Αγορών Google, είναι σημαντικό βήμα για την εδραίωση της επιχείρησής σας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Επιχειρηματικές λύσεις για νέες επιχειρήσεις

Η Google υποστηρίζει τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις για τη διάθεση των προϊόντων τους. Η ανάπτυξη των εν λόγω επιχειρήσεων είναι η βασική προτεραιότητά της και ως εκ τούτου, μέσω αυτής της δυνατότητας, βοηθά τις αναδυόμενες επιχειρήσεις στην εξομάλυνση των διαδικασιών σχεδιασμού και διαχείρισης των εκστρατειών τους. Παρέχει, επίσης, μια ευρύτερη εικόνα για τα δεδομένα των πελατών και τους επιτρέπει να επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους.

Με λίγα λόγια, οι διαφημίσεις μέσω Google βοηθούν τις επιχειρήσεις στην προσπάθεια αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων τους, ενισχύοντας έτσι την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Εκείνες με τη σειρά τους παροτρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις αγοράς, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ποιότητα των πελατών τους. 
Το εργαλείο Διαφήμιση Αγορών Google επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να δημιουργούν διαφημιστικές καμπάνιες με γνώμονα τον πελάτη, στις οποίες μπορούν να καθορίσουν χαρακτηριστικά προϊόντων και όχι μόνο σχετικές λέξεις-κλειδιά. Έτσι, αν σκοπεύετε να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις σας, οι διαφημίσεις Google Shopping αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της στρατηγικής σας.

Η επιτυχία είναι μερικά κλικ μακριά!