Τα οφέλη των mobile εφαρμογών για μια επιχείρηση

Posted on

Τα τελευταία χρόνια η χρήση έξυπνων συσκευών (smartphones – tablets) έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση με αποτέλεσμα να αποτελεί ίσως το σημαντικότερο πλέον μέσω επικοινωνίας, ξεπερνώντας τα ραδιόφωνα ή τον έντυπο τύπο. Μέσω των mobile εφαρμογών ο τελικός χρήστης έχει άμεση πρόσβαση σε ότι πληροφορία χρειάζεται. Μην ξεχνάμε επίσης και τη σημασία που μπορεί να έχει μια mobile εφαρμογή στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την κάλυψη των εταιρικών αναγκών μιας επιχείρησης.

Η εμπορική αξία που μπορεί να προσφέρει μια mobile εφαρμογή, που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες της επιχείρησης, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, επενδύουν στην κάλυψη αναγκών μέσω του mobile development.  

Κάποιοι βασικοί λόγοι είναι οι παρακάτω:

 • Δημιουργία brand name
 • Μια mobile εφαρμογή για την επιχείρησή μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα της εταιρικής της ταυτότητας. Όσο περισσότερο καταφέρνει να δεσμεύει τον καταναλωτή στη χρήση της εφαρμογής της, τόσο περισσότερο αυξάνεται η επιθυμία του για αγορά.

 • Βελτιστοποίηση διαδικασιών και αύξηση παραγωγικότητας
 • Mobile εφαρμογές μπορούν επίσης να κατασκευαστούν για χρήση εσωτερικά, μέσα στην επιχείρηση, οργανώνοντας και βελτιστοποιώντας έτσι τις διαδικασίες – εσωτερικές λειτουργίες (π.χ πωλήσεις, διανομή). Αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα την μείωση των λειτουργικών εξόδων και την αύξηση της παραγωγικότητας.

 • Καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία με τον καταναλωτή
 • Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που έχει ένα mobile app είναι ότι όλη η πληροφορία που η επιχείρηση επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες της (γενικές πληροφορίες, τιμές, φόρμες κράτησης, προσφορές, νέα κ.α) μπορεί να φτάσει άμεσα στα χέρια του καταναλωτή. Μην ξεχνάμε και την δυνατότητα χρήσης των push notifications με τα οποία η επιχείρηση μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή επιθυμεί να αποστείλει ειδοποίηση στον καταναλωτή χωρίς εκείνος να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια.

 • Συλλογή δεδομένων
 • Η χρήση των mobile εφαρμογών διευκολύνει τη συλλογή δεδομένων που αφορούν το αγοραστικό κοινό μιας επιχείρησης. Με την χρήση και την ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων για την αξιοποίηση των δεδομένων αυτών η επιχείρηση μπορεί να ισχυροποιηθεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού της.

  Επομένως οι mobile εφαρμογές αποτελούν ένα σπουδαίο εργαλείο το οποίο αν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την επιχείρηση σε ολα τα επίπεδα.


  Εκδήλωση ενδιαφέροντος